на живо

Англия е на осминафинал на Евро 2016

Англия - Словакия 0:0

Getty Images

Англия и Словакия завършиха при резултат 0:0 в последния мач от предварителната втора група на Евро 2016. По този начин "трите лъва" събраха актив от 5 точки, завършвайки на второ място в класирането и продължават на осминафиналите на европейското първенство по футбол.

В другия двубой Уелс победи Русия с 3:0 и оглави групата.

Уелс и Англия продължават на осминафиналите на европейското първенство, докато Словакия като трети отбор ще трябва да изчака останалите мачове от груповата фаза, за да разбере дали продължава напред в турнира.

Снимка: Getty Images

Англичаните започнаха да атакуват още от първата минута на мача. В 5-ата те създадоха и първата голова възможност – Джейми Варди засече от въздуха центриране на Стъридж, но топката премина над вратата.

В 7-ата минута словаците отправиха първи удар към вратата, пазена от Джо Харт, но Печовски стреля доста неточно.

В 16-ата минута капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън пробва шута си от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран и топката излезе в ъглов удар.

Най-чистото положение от началото на двубоя бе за „трите лъва”. Варди бе изведен сам срещу Козачин, но стражът се намеси майсторски и спаси.

Англия продължи да атакува настървено, търсейки гола на всяка цена.

В 33-ата минута Адам Лалана се освободи добре в наказателното поле на Славакия, но ударът му бе париран от Козачик.

В края на първото полувреме воденият от Ян Козак тим се бе прибрал плътно в своята половина и изобщо не поглеждаше към Джо Харт.

Отборите се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Снимка: Getty Images

След подновяването на играта Словакия се опитваше да задържа топката повече, но без успех.

В 53-ата минута англичаните се засуетиха в собственото си наказателно поле. Смолинг върна лошо към Харт и Мак бе близо до това да засече топката, но със сетни сили стражът улови.

Снимка: Getty Images

3 минути по-късно пред Словакия се отвори нова възможност, но ударът на Вайс попадна право в ръцете на вратаря.

В 61-ата минута влезлият като резерва Деле Али можеше да открие резултата, след като засече центриране на Хендерсън, но Шкъртел изчисти от голлинията.

До последния съдийски сигнал отборите си размениха по още няколко удара, но всички те бяха неточни.

В следващата фаза на Евро 2016 тимът на Рой Ходжсън ще срещне отбора, който завърши на второ място в шеста група, в която са Унгария, Исландия, Португалия и Австрия. Двубоят е следващия понеделник в Ница.

Ако Словакия продължи напред във фазата на директните елиминации, то е много вероятно да се изправи срещу победителя от четвърта или победителя от трета група.