на живо

Английска емоция в Шампионската лига

Шампионът "Реал" започва защитата на трофея

Getty Images

Началото беше дадено! Време е за втората порция мачове от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига! 4 от 8-те срещи ще може да гледате пряко в каналите на bTV Media Group, а попаденията във всички мачове ще може да проследите в реално време и безплатно на Champions TV на btvnovinite.bg.

Англия тръпне в очакване на втория ден от турнира. След като вчера (12 септември) "Манчестър Юнайтед" се завърна в Шампионската лига с убедителна победа с 3:0 срещу "Базел", днес още 3 отбора от Висшата лига ще започнат похода си към титлата.

"Ливърпул" - "Севиля", 21:00 ч., RING

Още едно завръщане в турнира на големите! За радост на феновете, "Ливърпул" успя да се класира за надпреварата след 3-годишна пауза. Първото препятствие обаче е сериозно - рекордьорът по трофеи в Лига Европа "Севиля". 

Снимка: Getty Images

С прогнози за този сблъсък, който се явява повторение на финала на Лига Европа от 2016 г., не се наема никой. Със сигурност обаче "мърсисайдци" ще трябва да се реваншират на феновете заради последната си загуба в местното първенство - с 0:5 от "Манчестър Сини". В Андалусия пък мечтаят за подвиг и в другия голям европейски клубен турнир.

"Тотнъм" - "Борусия" Дортмунд, 21:00 ч., bTV Action

Едно от дербитата на кръга! И двата тима мечтаят за едно - да се преборят с хегемона "Реал" Мадрид, който изглежда фаворит за първото място с групата. Пътят към целта обаче минава през задължителна победа днес на "Уембли". 

Снимка: Getty Images

"Борусия" ще бъде без капитана си Марсел Шмелцер и защитниците Марк Бартра и Невен Суботич, които лекуват контузии. За това пък съотборниците им ще се опитат да направят всичко възможно, за да им донесат радост по време на възстановяването.

"Фейенорд" - "Манчестър Сити", 21:45 ч., VOYO.BG

Момчетата на Пеп Гуардиола са окрилени от победата с 5:0 над "Ливърпул". Този път обаче мисията е добро представяне в Европа. първата стъпка е в Холандия. 

Снимка: Getty Images

Местният шампион "Фейенорд" се е доказал като корав съперник и едва ли ще остави "гражданите" да се забавляват на негова територия.

"Реал" Мадрид - АПОЕЛ, 21:45 ч., VOYO.BG

12-кратният носител на трофея започва нова кампания в преследване на трета поредна титла от Шампионска лига. За последно това направи "Байерн" Мюнхен през 1974, 1975, 1976 г. Възпитаниците на Зидан ще трябва да се реваншира за двете равенства срещу "Валенсия" (2:2) и "Леванте" (1:1) в Примера дивисион.

Снимка: Getty Images

На пътя е кипърския АПОЕЛ - отборът, в който играе Живко Миланов. В компанията на "белия балет", "Тотнъм" и "Борусия" Дортмунд дори една победа ще бъде достатъчна на тима, за да са доволни привържениците му, а защо тя да не бъде постигната на "Сантяго Бернабеу"?

Всички голове и по-интересни моменти от останалите срещи в турнира пък ще може да видите безплатно и в реално време на Champions TV на btvnovinite.bg.