на живо

Английски медии пратиха Гризман в "Манчестър Юнайтед"

Англичаните са готови да платят 100 млн. евро, за да купят играча от "Атлетико" Мадрид, твърдят изданията

Getty Images

Английските медии продължават да твърдят, че Антоан Гризман е сигурно ново попълнение на "Манчестър Юнайтед". Британското издание "Индипендънт" за пореден път прати нападателя на "Атлетико" Мадрид на "Олд Трафорд" и дори определи сумата, която трябва да платят "червените дяволи" за услугите на французина.

Изданието твърди, че представители на 20-кратния английски шампион са преговаряли с френския нападател и са получили неговото уверение, че е съгласен да премине в клуба през летния трансферен прозорец още след финала на Европейското първенство през юли 2016 г.

За Гризман "червените дяволи" ще трябва да платят трансферна сума в размер на 100 млн. евро. Именно и такава е клаузата за откупуване на играча в настоящия му договор с „дюшекчиите”. Проблем при осъществяване на сделката обаче може да окаже забраната за купуване и продаване на футболисти, наложено на испанския тим заради нарушаване на финансовия феърплей. 

Антоан Гризман е един от топреализаторите на "дюшекчиите". Той премина в клуба от испанската столица през лятото на 2014 г. от "Реал" Сосиедат. За 132 мача е вкарал 69 гола. През миналия сезон той преподписа своя контракт с „рохибланкос” до 30 юни 2021 г.

Миналта календарна година бе изключително успешна за французина. Въпреки че неговите отбори загубиха двата големи финала, в които участваха – този в „Шампионската лига” от „Реал” Мадрид и на финала на Европейското първенство от Поругалия, нападателят остави отлични впечатления с играта и се превърна в основна цел на най-силните тимове на Стария континент.

При евентуален трансфер на Гризман в "Манчестър Юнайтед", той ще си партнира с колегата му във френския национален отбор - Пол Погба, в атаката на "червените дяволи".