на живо

Английски журналист: Бенитес не заслужаваше подобно отношение

Getty Images/Guliver Photos

Ед Маулиън – спортен репортер в един от най-известните британски таблоиди „Дейли Мирър” – коментира начина, по който от Реал Мадрид са се отнесли с Рафаел Бенитес. Англичанинът сподели, че отношението, което е получил вече бившия треньор на „кралския клуб” е било незаслужено. Снощи от отбора обявиха, че испанецът е уволнен, а непосредствено след това беше анонсирано и назначението на знаменития плеймейкър на Реал Мадрид – Зинедин Зидан – като треньор на клуба.

„Смятам, че няма нищо нередно в това просто да уволниш Бенитес, но мисля, че начинът, по който от Реал Мадрид го направиха беше доста непрофесионален. Да обявиш уволнението му и след по-малко от минута да посочиш Зинедин Зидан като новия треньор на отбора – смятам, че Рафа Бенитес заслужаваше малко повече уважение. Според мен от спортна гледна точка е интересно решение да назначиш Зидан, който няма никакъв опит в това, като треньор на отбор от ранга на Реал Мадрид. Единственото, в което можем да бъдем сигурни е, че феновете на клуба определено са на страната на французина.”

Междувременно днес Зинедин Зидан проведе първата си тренировка като треньор на „кралския клуб”. Занятията на футболистите бяха достъпни за всички фенове на отбора. Първият двубой, в който легендата на френския футбол ще излезе начело на Реал Мадрид ще бъде срещу седмия във временното класирането на „Ла Лига” – Депортиво Ла Коруня – на 9 януари.