на живо

Испанските отбори са твърде слаби за английските

В настоящия сезон се вижда тотална доминация на тимовете от Острова

Getty Images

От началото на сезон 2017/18 в цели осем случая тимове от Испания и Англия кръстосват шпаги, но все още нито един клуб от Иберийския полуостров не успява да спечели среща. 

Като една от основните причини за тази доминация се счита, че в предишните години фокусът на клубовете от Острова е насочен изцяло върху Висшата лига. Този сезон обаче английските отбори насочват вниманието си повече върху евротурнирите, което е и показателно за представянето им напоследък.

Драмата на испанските отбори започва още в груповата фаза. "Севиля" завърши наравно с "Ливърпул" и в двете срещи. На "Анфийлд" всеки тим вкара по две попадения, а на "Естадио Санчес Писхуан" се разписаха по три пъти.

Снимка: Reuters

"Атлетико" Мадрид е единственият представител от Испания, който отпадна от Шампионската лига след груповата фаза. Тимът от испанската столица преклони глава пред "Челси" вкъщи, а след това в Лондон стигна само до равенство.

"Реал" бе поредният, който се опита да спре английски отбор. "Тотнъм" взе точка на "Бернабеу", а на "Уембли" погромът за "белия балет" бе пълен - 3:1.

В елиминационната фаза "Барселона" и "Севиля" се изправиха срещу "Челси" и "Манчестър Юнайтед". "Каталунците" взеха стратегическо реми като гости, а Жозе Моуриньо стигна до равенство в Испания, като по този начин остави "капо" испанските клубове - без нито една победа срещу съперник от Острова през този сезон.