на живо

Английските национали тренират на стадион "Георги Аспарухов"

Футболистите на Гарет Саутгейт проведоха кратко занимание при засилени мерки за сигурност

Английският национален отбор по футбол проведе кратко занимание на стадион "Георги Аспарухов" часове преди мача от квалификациите за европейското първенство през 2020 г. срещу България. Двата отбора се изправят един срещу друг в 21:45 ч. днес (14 октомври) на стадион "Васил Левски".

Тренировката на футболистите на Гарет Саутгейт беше закрита за медии и премина при засилени мерки за сигурност. До спортното съоръжение не се допускаха външни лица по желание на английския щаб. 

При такива мерки за сигурност футболистите и щаба пристигнаха у нас вчера (13 октомври). Те бяха откарани от летището до хотела с автобус, който спря директно на самолетната писта.

 
 
 
View this post on Instagram

A warm welcome to Sofia for the skipper!

A post shared by England (@england) on

Англичаните са запазили стадиона от 12:00 до 14:00 ч., въпреки че приключиха със заниманието доста по-рано.

Мачът срещу Англия е едно от спортните събития у нас през годината. Въпреки че "лъвовете" нямат шанс да се класират за шампионата на Европа през тези квалификации, на стадиона се очаква да присъстват доста привърженици, в това число около 4000 англичани.

Мачът е под сянката на расистки скандал, който започна при загубата на България от "Трите лъва" на "Уембли" преди месец. Тогава български фен беше изведен от трибуните и предаден на полицията заради скандирания към Рахийм Стърлинг. В последствие английските футболисти изразиха готовност да напуснат терена, ако това се повтори в София.