на живо

Анисе и компания продължават с отличното си представяне (ВИДЕО)

Мадагаскар победи Нигерия и спечели своята група от Купата на Африка

Тимът на Мадагаскар, в чиито редици е халфът на българския шампион "Лудогорец" Абел Анисе, продължава с отличното си представяне в турнира за Купата на африканските нации, провеждащ се в Египет. Малгашите победиха с 2:0 фаворита Нигерия в среща от група 2 и завършиха на първо място в нея. Анисе записа пълни 90 минути.

Дебютантът Мадагаскар поведе в 13', когато Лалайна Номенжанахари се възползва от грешка на Леон Балогун и не сбърка отблизо. Успеха подпечата Андрия в 53'. Тогава той изпълни пряк свободен удар, топката се отклони във Вилфред Ндиди и се оплете в мрежата зад Икечукву Езенва.

В другия двубой от група 2 Гвинея спечели с 2:0 срещу Бурунди. Автор на двете попадения стана нападателят на френския втородивизионен "Оксер" - Мохамед Ятара (25' и 52').

Бурунди обаче игра с човек по-малко от 12', когато централният защитник Кристоф Ндуваругира получи червен картон за задържане, защото бе последен в отбрана.

По този начин гвинейците съхраниха шансовете си за продължаване към елиминационната фаза като един от четирите най-добри трети.