на живо

Ансамбълът: Доволни сме, но това не ни успокоява

"Може да очаквате всичко. Спортът се променя", заявиха момичетата на Весела Димитрова

При второто си участие на Световна купа по художествена гимнастика, българският ансамбъл отново спечели 3 златни медала - в многобоя и на отделните уреди. 

Това обаче не успокоява Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова! Те са категорични, че съчетанията им ще стават по-трудни и по-сложни до олимпийските игри в Токио през лятото.

"Щастливи сме и сме доволни от представянето си. Това по никакъв начин не ни успокоява. Знаем, че конкурентите - дори тези, които не присъстваха на това състезание, са ни гледали и сигурно в момента трупат още точки и още трудност в съчетанията си. От тук нататък става още по-сложно. Вече може да се очаква всичко. Спортът се развива и се променя с дни.", беше категорична Стефани Кирякова при прибирането на момичетата.

На Световната купа в София активът на грациите на Весела Димитрова беше същият - три златни медала.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simona (@simonadyankova)

"Още ни е "прясно" да се явяваме на състезания, тъй като имахме доста дълга пауза. Беше много емоционално. Този път имахме възможност да се срещнем с повечето отбори. Само Русия и Япония липсваха от главните ни конкуренти. Радваме се, че отново успяхме да изпитаме емоцията от състезанието и се надяваме следващия път да сме по-добри", категорична е капитанът Симона Дянкова.

От Баку българските гимнастички се прибират с 8 медала. Освен трите златни отличия на ансамбъла, индивидуалните ни представителни Боряна Калейн и Катрин Тасева донесоха още 5 медала.