на живо

Ансамбълът по художествена гимнастика: Това е само началото (ВИДЕО)

"Доволна съм от жаждата за победа на момчетата", оцени треньорът Весела Димитрова

Lap.bg

Момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика заявиха, че успехите на световната купа в Пезаро, Италия са само началото и се надяват да постигнат още успехи. Грациите ни спечелиха злато в многобоя и сребърен медал за съчетанието си с пет обръча.

"Много сме щастливи. Когато си на стълбичката разбираш, че всичко си заслужава, но това е само началото и се надявам да постигаме още такива успехи", заяви Лаура Траатс.

На първото по-сериозно състезание за момичетата, Елена Бинева игра със счупена костица на дясната ръка. От щаба увериха, че контузията не е сериозна и няма да попречи на подготовката.

"Всяка една от нас има болежки, но когато преодолееш болката, осъзнаваш, че си истински спортист. Заедно с помощта на момичетата и треньорите я преодолях и се представихме в най-добрия вид", заяви Бинева на летище "София.

Треньорът на тима Весела Димитрова също не скри, че е доволна от представянето на своите възпитанички.

"Не съм се надявала, че ще получа максимални оценки за трудност. Много съм доволна от децата. Мисля, че се справиха със задачите, които си бяхме поставили за първата световна купа и една от първите ни важни изяви. Доволна съм от характера, който децата показаха по време на цялото състезание, от жаждата им за победа и изява. Надявам се по малко, по малко да се почувстват като силен отбор, не ми се иска така отведнъж", сподели тя.

От Италия се завърнаха и двете ни представителки в индивидуалната надпревара - Катрин Тасева (4-то място на обръч) и Невяна Владинова (4-то място на лента).

Снимка: Lap.bg