на живо

Антъни Джошуа: Искам да бъда легенда (ГАЛЕРИЯ)

Кличко се закани да се завърне подобаващо

Антъни Джошуа заяви, че евентуална победа над Владимир Кличко ще го превърне в легенда. Днес двамата се изправиха очи в очи на официалната пресконференция на стадион "Уембли" по-малко от 4 месеца преди най-очаквания боксов сблъсък. Предизвикателството пред британеца е огромно, а залогът е вакантната титла на Световната боксова асоциация.

Само преди два дни Джошуа елиминира Ерик Молина и защити отличието си във версия Международна боксова федерация. Златният медалист от Лондон 2012 запази перфектния си баланс в тежката категория на професионалния бокс - 18 победи от 18 мача, всички с нокаут.

Джошуа ще се изправи срещу бившия световен шампион на 29 април. Украинецът е извън голямата игра повече от година, след като загуби и четирите си пояса срещу Тайсън Фюри.

"Такива мачове могат да променят начина, по който гледат на вас в индустрията. Важно е да се изправяш срещу правилните съперници, ако искаш да останеш в историята", каза британецът.

Кличко пък бе категоричен, че е време да се завърне на ринга подобаващо:

"Почивах си година и половина. Мисля, че последното ми представяне изобщо не беше добро, но сега мотивацията ми е изключително голяма. Трябва да се събудя преди голямото събитие. Този мач е определящ, както за мен, така и за Антъни", заяви 40-годишният украинец. 

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев бе обявен за номер 2 в света. Елитното издание "Boxing News" му отреди престижното второ място по-малко от седмица след като българинът спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.