на живо

Антъни Джошуа: Искам Уайлдър!

"Ако победи Фюри, ще се бия с него на 13 април", заяви световният шампион в тежка категория

Reuters

Световният шампион в тежка категория във версиите WBA Super, IBO, IBF и WBO - Антънти Джошуа, посочи кого иска за следващ съперник. Минути след като защити титлите си срещу руснака Александър Поветкин, британецът категорично посочи, че се надява да се бие с Дионтей Уайлдър, за да спечели и последната световна титла, която липсва в колекцията му - тази на WBC.

"Ако искате Уайлдър, аз нямам никакъв проблем. Ако той преодолее Фюри, съм готов да се изправя срещу него. Преговорите преди пропаднаха, но това не означава, че няма да го направим", коментира Фюри минути след срещата и след като попита 90 000 зрители по трибуните на "Уембли" срещу кога искат да се изправи.

За да се стигне до такава среща, Уайлдър първо трябва да защити титлата си срещу друг непобеден боксьор - Тайсън Фюри. Вчера (22 септември) двамата обявиха, че такъв мач ще се състои до края на годината.

Джошуа дори посочи евентуална дата за следващия негов сблъсък - 13 април 2019 г.

Снимка: Reuters

Иначе британецът отдаде заслуженото на своя последен съперник - Поветкин, който беше нокаутиран в седмия рунд.

"Искам да благодаря и на Поветкин и тима му за този мач. Той е много корав съперник, доказа го. Вкарваше добри удари, добри крошета. Аз правех това, което тренирах в залата. Знаех, че е слаб при ударите в тялото, силен е, когато цели главата. Атакувах го в тялото, всеки един удар там го забавяше. Знаех, че може да ми трябват 7, 9, дори 12 рунда, но накрая ще го пречупя", заяви още британецът.