на живо

Антъни Джошуа избрал изненадващ съперник

Новият крал на бокса предпочита реванш със сънародника си Дилиън Уайт

Световни шампиони и претендентите в различните версии нямат търпение да излязат на ринга срещу новия крал на бокса в тежка категория Антъни Джошуа. Затова е доста трудно да се предвиди кой ще бъде следващият му съперник.

В събота новозеландецът Джоузеф Паркър защити титлата си на Световната боксова организация, а шампионът на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър предизвика Джошуа с видео в социалните мрежи.

Кубрат Пулев и Луис Ортис са официални претенденти за коланите на британеца от Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация. Според специализираното електронно издание joe.co.uk Антъни не слага двамата в непосредствените си планове. Същото важи за реванш с Владимир Кличко или за евентуален сблъсък с Тайсън Фюри.

В информацията се твърди, че самият Джошуа е избрал изненадващ съперник - Дилиън Уайт. Шампионът е информирал мениджъра си Еди Хърн, че предпочита втори двубой със сънародника си.

Джошуа нокаутира Уайт при първия им мач при професионалистите през 2015 г. Любопитното е, че ролите им бяха разменени при среща на аматьорския ринг 6 години по-рано. След поражението от Антъни - първо в кариерата на Дилиън, британецът записа само победи. Името му е свързвано с потенциален двубой срещу Паркър, но шанс за дуел с новата сензация едва ли е за изпускане.