на живо

Антъни Джошуа с първи мач извън Великобритания

Негов съперник ще бъде отказал мач с Кобрата

Голямата звезда в тежката категория на бокса - Антъни Джошуа, ще дебютира извън родната си Великобритания. Негов съперник ще бъде американецът Джарел Милър, а двубоят ще се проведе в САЩ. Всички 22 мача на Ей Джей до момента са у дома, като той е спечелил 21 от тях с нокаут, а един със съдийско решение. 

Заложени са всички титли на Джошуа - от WBA, WBO, IBF и IBO. Арена на битката ще бъде "Медисън Скуеър Гардън". Галавечерта на 1 юни е под наслов "Великобритания и Ирландия срещу света". Официалната пресконференция преди мача ще се състои в Ню Йорк идната седмица.

Срещата с Джошуа е отличен шанс за Джарел Милър, известен с прякора си Голямото бебе. През 2018 г. последният отказа мач срещу Кубрат Пулев, но сега има възможност да атакува всички титли в тежката категория.

За 29-годишния Джошуа това е седма поредна защита, като тя ни приближава до дългоочаквания сблъсък между него и Дионтей Уайлдър. Бронзовия бомбардировач обаче първо ще трябва да спечели мач-реванш срещу Тайсън Фюри, с когото направи равенство в края на миналата година. 

Тагове:

@