на живо

Антъни Джошуа: За мен беше чест да победя Кличко

Световният шампион отправи предизвикателство към наказания Тайсън Фюри

Getty Images

Новият носител на световните титли в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBО) - Антъни Джошуа, поздрави съперника си Владимир Кличко веднага след зрелищния мач и разкри, че за него е чест да постигне 19-ия си успех на професионалния ринг именно срещу 41-годишния украинец.

"Искахте шоу и получихте точно това. Дано сте са насладили на това, което видяхте тази вечер. Дали съм щастлив? Разбира се, как иначе? Все пак победих Владимир Кличко. Той е легенда в този спорт и аз много го уважавам. За мен бе чест да го победя. Аз не съм перфектен и има много над какво да работя, но знам, че имам време да подобря всеки един компонент от играта си. Сега искам само да си отида у дома", бяха първите думи на британеца след успеха му пред 90 000 зрители на стадион "Уембли".

Джошуа нокаутира с 13 години по-възрастния от него Кличко в 11-я рунд. Мачът беше доста оспорван, като съперникът му също имаше възможност да излезе краен победител. След срещата британецът засвидетелства уважението си към Кличко и в социалните мрежи.

 

‪Styles make fights. Respect @klitschko_official #AJBoxing ‬

A post shared by Anthony Joshua (@anthony_joshua) on

Британецът вече мисли за следващата си среща. Той отправи предизвикателство към бившия носител на поясите на IBF, WBA и WBO - Тайсън Фюри. 

"Тайсън Фюри, къде си, бейби? Искам да се бия с Тайсън Фюри. Знам, че много се говори за подобен мач. Искам да дам шанс на тези 90 хиляди души да ни видят един срещу друг на ринга", заяви Джошуа.

Той и почитателите му обаче ще трябва да почакат, тъй като сънародникът му изтърпява наказание заради употреба на кокаин. Един от евентуалните съперници на Джошуа е и българинът Кубрат Пулев. Интерконтиненталният шампион е основен претендент за световната титла на IBF, а разговорите за мач между двамата предстоят.