на живо

Антъни Иванов и Жанет Ангелова отпаднаха в сериите на четвъртия ден на световното по плуване

Българската мъжка щафета 4Х200 м също не се класира за финала

Lap.bg

Без финалисти и полуфиналисти остана България в четвъртия ден на световното първенство по плуване в 25-метров басейн в Абу Даби. Днес (19 декември) страната ни имаше представители в 3 дисциплини.

Антъни Иванов приключи участието си на третото в кариерата си първенство на планетата. Той остана на 33-та позиция на 50 м бътерфлай. Българинът даде време 23,42 секунди. Този резултат не му позволи да е сред 16-те най-бързи, които ще плуват на полуфиналите. 

Снимка: Lap.bg

В Абу Даби българинът постигна най-доброто си класиране до момента на световно в коронната си дисциплина 200 м бътерфлай. Той завърши на шеста позиция. На 100 м пък плува на полуфинал и се класира 15-ти. 

Родната представителка на 400 м свободен стил Жанет Ангелова остана 27-ма. Плувкинята спря хронометрите на 4:12,58 минути. Тя също не успя да се класира за борбата за отличие. Напред към финала продължават 8-те най-бързи.

Снимка: bgswim.com

Българската мъжка щафета на 4Х200 м свободен стил в състав Антъни Иванов, Калоян Левтеров, Калоян Братанов и Йордан Янчев не участва заради технически проблеми.