на живо

Антъни Иванов: Моят ден ще дойде! Не очаквах да плувам толкова добре

Българският плувец благодари за подкрепата по време на европейското първенство в малък басейн

Lap.bg

Четвъртият на 200 м бътерфлай на европейското първенство по плуване в малък басейн - Антъни Иванов, заяви, че не се е готвил целенасочено за шампионата в Казан, но е доволен от представянето си. 

Българинът подобри националните рекорди на 50 м и 100 м бътерфлай, а само 12 стотни не му достигнаха за бронзов медал в коронната му дисциплина на 200 м.

"Много благодаря на всички за подкрепата. Истината е, че това състезание го минах тренировъчно. Не съм почивал, нито заострял. С треньора ми в университета се целим в състезанията на ярдов басейн до края на март месец. Изненадах се от тези плувания. Не очаквах да плувам толкова добре и да подобрявам рекорди в момента при положение, че миналият уикенд имах състезание в САЩ и плувах 6 дисциплини за 2 дни. Моят ден ще дойде и ще съм готов да взема това което ми се полага.", написа Иванов в социалните мрежи.

Снимка: Facebook

Той не пропусна да се обърне и към критиците си:

"На всички негативни хора, които ме плюят, искам да задам един въпрос. Ако вашите деца бяха на мое място, щяхте ли да се обръщате към тях с такива грозни думи, а ако някой друг се обръщаше щеше ли да ви е приятно ? Бъдете живи и здрави. Аз няма да спра до тук", заяви той.

Иванов беше единственият български представител на първенството в малък басейн в Казан. Останалите родни плувци са концентрирани в подготовката си за световното първенство през декември 2021 г.