на живо

Анте Шимунджа очаква труден мач срещу "Левски" (ВИДЕО)

Словенецът показа уважение към "сините" и Станимир Стоилов

Анте Шимунджа очаква труден мач срещу "Левски" (ВИДЕО)

Уважение към "Левски" и Станимир Стоилов демонстрира треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа преди неделното дерби между двата тима в Разград. Словенецът призна, че очаква това да е най-трудният му двубой, откакто пое шампионите.

"Със Станимир Стоилов се видяхме в Турция и разменихме няколко думи. Той е голям треньор, изпитвам уважение към него. Знам, че ще опита да адаптира отбора си към нашата игра. Преди 6 години, когато аз водех "Марибор", а той - "Астана", се срещнахме в квалификациите на Шампионската лига. Получиха се два интересни мача. "Астана" беше много добър отбор, а знаете, че домакинстват на изкуствен терен, където имат предимство. Но нека не бъркаме историята с настоящето", каза Шимунджа.

"Очаквам много труден мач. Познаваме "Левски", където има талантливи и качествени футболисти. Аз обаче мисля за нашето представяне. Идеята ни е да наложим нашия стил на игра. Разучили сме силните им страни, а и знаем от какво те могат да се възползват.", добави той.

В момента "Лудогорец" е лидер в класирането с 54 точки, като има шест повече от втория ЦСКА. "Левски" е на пето място с 33.