на живо

Антонио Конте търси първа победа срещу английски клуб в САЩ и в ефира на RING

Челси и Ливърпул започват участието си в турнира „Интернешънъл чемпиънс къп“

След като първото английско дебри между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед от турнира „Интернешънъл чемпиънс къп“ не се състоя заради проливния дъжд над Пекин, е ред на друга любима на феновете на Висшата лига среща. В Калифорния един срещу друг излизат Челси и Ливърпул. Мачът е на 28 юли от 6:30 ч. и ще бъде предаван пряко в ефира на телевизия RING и на интернет платформата VOYO.BG.

Сблъсъкът ще бъде под номер 165 в съперничеството между „сини“ и „червени“. Лондончани имат 56 победи, а мърсисайдци – 70. В последните си 5 мача двата отбора записаха 4 равенства и само една победа, който отиде на сметката на Ливърпул.

Снимка: Getty Images

Челси се радва на нов мениджър в лицето на Антонио Конте, който пристигна на „Стамфорд бридж“след като изведе италианския национален отбор до четвъртфинал на европейското първенство, където възпитаниците му отпаднаха от Германия след изпълнение на дузпи. Въпреки ангажиментите на Конте във Франция, в Челси кипеше активна трансферна политика. От тима си тръгнаха Мохамед Салах и Стипе Перица. „Сините“ обаче се подсилиха с Миши Батшуай и Н’Голо Канте, а слуховете за нови трансфери не стихват.

Батушай дори вече взе участие в една от контролите на Челси. Той игра с новите си съотборници по време на победата на тима с 3:0 над австрийския Волфсберг. Попаденията бяха дело на  Бертран Траоре, Рубен Лофтъс-Чийк и Натаниел Чалоба.

Снимка: Getty Images

Победата беше първа за Конте, след като кариерата му при „сините“ започна със загуба с 0:2 в проверка срещу Рапид (Виена).

В Ливърпул вече свикнаха със стила на игра, налаган от Юрген Клоп, който пое отбора през октомври 2015 г.

Снимка: Getty Images

През трансферното лято в клуба определено не скучаят. До момента са привлекли петима нови футболисти, като най-скъпо им струваше Садио Мане от Саутхемптън – повече от 41 хил. евро. „Червените“ успяха да финализират и сделката за талантливия сръбски футболист Марко Груич от Партизан.

Той дори вече се отплати за привличането си, разписвайки се в две от четирите контроли на Ливърпул до момента. В последната си проверка възпитаниците на Клоп победиха с 2:0 Хъдърсфилд Таун, а именно сърбинът и Алберто Морено бяха точни.

Снимка: Getty Images

За предстоящото си участие в „Интернешънъл чемниънс къп“ от щаба на мърсисайдци няма да могат да разчитат на Джо Алън, Мартин Шкъртел, Коло Туре и Жоао Тейшейра, които ще продължат кариерата си в други отбори. Освен това германският мениджър освободи от състава и Мамаду Сако заради неприлично поведение.

Дали Конте ще изведе новия си тим до първа победа срещу английски съперник през този сезон или Юрген Клоп ще се окаже по-съобразителен в САЩ? Гледайте на 28 юли в 6:30 ч. пряко по телевизия RING и на интернет платформата VOYO.BG.