на живо

Антонис Стергиакис: Приех офертата на "Блекбърн" без да се замисля

Английският тим посочва бившия вратар на "Славия" за един от най-перспективните млади играчи в Европа

Бившият вратар на "Славия" - Антонис Стергиакис, изпълни детската си мечта да играе в Англия. Поне това заявява той пред сайта на новия си тим - "Блекбърн".

21-годишният страж, който играеше за "белите" от София от 2015 г. насам и през 2018 г. помогна на тима да спечели Купата на България, подписа договор с един от най-старите клубове в Англия. 145-годишният "Блекбърн" ще разчита на гръцкия младежки национал в следващите 3 години, като в договора му има опция за удължаване с още 1. В момента тимът играе във второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип.

"Много се вълнувам, че съм тук. Наистина мечтата да играя в Англия се сбъдна. Това беше целта ми още от дете. Откакто започнах да гледам английски футбол и видях колко силна е конкуренцията, винаги съм искал това. По телевизията най-често гледам мачове от Англия. Исках да направя следващата крачка в кариерата си, но не подозирах, че ще бъде тук. Бях изненадан, когато получих офертата преди няколко дни. Всичко се случи много бързо. Дори не се замислих. Щом чух "Блекбърт" и казах "Да!", разказа той за официалния сайт на "Блекбърн".

От английския тим уточняват, че Стергиакис е един от най-перспективните млади таланти в Европа.

"Знам, че клубът има богата история. Готов съм за тази следваща стъпка. Ще работя усилено да бъда най-добрият вратар. Искам да играя добре. Никой не знае какво ще се случи в бъдеще, но за мен това е една страхотна възможност", заяви още той.