на живо

Антов и Янков подсилват младежите за важните квалификации за Евро 2021

Емил Костадинов даде зелена светлина

Антов и Янков подсилват младежите за важните квалификации за Евро 2021

Доминик Янков и Валентин Антов най-вероятно ще подсилят младежкия национален отбор по футбол за решителните мачове от квалификациите за европейското първенство догодина. Това обяви вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов преди заминаването на представителния тим за мача от Лигата на нациите във Финландия.

Вчера момчетата на Александър Димитров победиха с 1:0 Латвия, а класирането им за шампионата на Стария континент в тази възрастова група преминава през победи над Полша и Естония. След успеха Димитров сподели, че има уговорка със селекционера Георги Дерменджиев за младоците, които са част от представителния тим.

"Говорихме снощи до късно, мисля че постигнахме споразумение. Естествено, че ще могат да помогнат и ще го направят.", каза Емил Костадинов пред bTV.

България няма участие на европейско първенство при под 21-годишните от 1990 г. насам. Тогава тимът ни отпада на четвъртфиналите след загуба с 0:1 от Югославия.

Костадинов твърди, че бъдещето на Дерменджиев не стои на дневен ред, но всичко си зависи от неговата работа и резултатите.

Националният ни отбор по футбол замина за Финландия, където утре ще се изправи срещу скандинавците в мач от Лигата на нациите. В сряда (14 октомври) пък "лъвовете" са домакини на Уелс.