на живо

Арбитражният съд в Лозана ще решава дали "Сити" ще играе в евротурнирите

УЕФА наказа "гражданите" за два сезона заради нарушаване на финансовия феърплей

Getty Images

Съдебният спор между "Манчестър Сити" и УЕФА ще се прехвърли в Спортния арбитражен съд в Лозана. "Гражданите" получиха забрана от Европейската футболна централа да участват в Шампионска лига и Лига Европа в следващите два сезона, тъй като са нарушили грубо финансовия феърплей за периода 2012-2016 г.

Английският футболен клуб обжалва това наказание, а в следващите 3 дни Спортният арбитражен съд ще изслуша и двете страни във видеоконференции. Решението ще бъде взето през август.

Според УЕФА, от "Сити" са завишили приходите от спонсорство в предоставените документи за въпросния период. От клуба отричат и обжалват с помощта на изявени адвокати по спортно право.

Разследването срещу "гражданите" започна след публикации в германското издание "Шпигел". От УЕФА наложиха тежката санкция за изхвърляне от евротурнирите заедно с глоба в размер на 30 млн. евро.

Тя обаче бледнее на фона на прогнозираната загуба на "гражданите" от двата сезона без европейски мачове. Сумата би достигнала близо 100 млн. евро.