на живо

"Арда" и ЦСКА се занулиха в скучен мач с едва два точни удара

"Червените" отново не допуснаха гол, но вече изостават на 11 точки от лидера "Лудогорец"

Lap.bg

"Арда" и ЦСКА завършиха 0:0 в мач от 19-ия кръг на Първа лига, само три дни след победата на "червените" с 1:0 в срещата между двата тима от 1/8-финалите за Купата на България. 

В двубоя в Пловдив липсваха головите положения, а за 90 минути имаше само два точни удара, като и двата бяха на сметката на "Арда".

ЦСКА не допусна гол в шести пореден двубой и вече е в серия от 704 минути, в които запазва мрежата си суха.

Въпреки това "червените" направиха нова грешна стъпка и са едва четвърти в класирането с 36 точки, на 11 от лидера "Лудогорец", на три от "Левски" и на една зад "Локомотив" Пловдив. "Арда" е на седмо място с 27 точки.

ЦСКА бе без голмайстора си Али Соу, който изтърпява назание за червения си картон в предходния двубой, а Тиаго не игра заради контузия.

Най-чистото положение за гостите бе в 32-ата минута, когато Вив Соломон Отабор уцели страничната греда на вратата, пазена от Иван Караджов. В останалото време "червените" не впечатлиха с нищо в атака.

В края на мача "Арда" отправи два точни удара. Първо Румян Ховсепян стреля от дистанция, но Бусато спаси. В 88-ата минута вратарят на "червените" изби топката в корнер след пряк свободен удар, изпълнен от Спас Делев.