на живо

"Арда" измести "Ботев" Пловдив

Минимална победа за тима от Кърджали

Lap.bg

"Арда" Кърджали победи "Ботев" Пловдив с 1:0 и така го измести от първата позиция в група "Б" на втората осмица в Първа лига.

Голът отбеляза Радослав Василев в 81-aта минута, а мачът бе последен за този сезон за капитана на "канарчетата" Лъчезар Балтанов, който ще се подложи на операция, за да бъде на линия за старта на новата кампания

На стадиона в парк "Лаута" в Пловдив символичните домакини от Кърджали бяха по-активни през първата част, в която и двата тима по веднъж удариха греда. Първо в 27-ата минута след чудесен удар на Станислав Шопов топката срещна горната греда, а след това Балтанов я вкара с глава във вратата на "Арда". Попадението обаче не беше признато заради засада.

Шест минути по-късно Спас Делев нацели горната греда на вратата на Янко Георгиев.

След почивката в 67-ата минута Тодор Неделев бе близо до гол за "Ботев", но след удара му топката отново срещна напречната греда.

Тимът на Николай Киров дочака своя миг в 81-ата минута, когато Ковачев центрира към близката греда, където Радослав Василев се оказа по-бърз от Терзиев и бутна топката в мрежата за 1:0. 

По-рано днес в друг мач от втората осмица "Ботев" Враца победи "Дунав" Русе като гост с 3:1.