на живо

Архитектурата в Барселона вдъхновение за екипите на каталунците (ВИДЕО)

Меси и компания ще носят тениски на квадрати

Twitter

"Барселона" шокира футболните привърженици с вида на екипите за сезон 2019/2020. Каталунците се придържат към традиционните цветове - синьо и червено, само че този път те са съчетани не в райета, а в... квадрати.

Тениските, които напомнят шахматна дъска, ще бъдат носени от Лионел Меси и съотборниците му, от женския футболен тим на каталунците и от всичките им други отбори. Дизайнът не е просто хрумване. Той кореспондира с историята на град и архитектурата на Барселона. 

Квадратите са препратка към известното разположение на сградите в центъра на града по идея на прочутия архитект Антони Гауди. В горната част има елемент с цветовете на каталунския флаг, който винаги грее на екипите на "Барса".

Гащетата са изцяло сини, на чорапите има и червен елемент.

Самата кампания за представянето на новите екипи е под надслов "Талантът има различни форми". Тя е насочена към творческите личности, които подкрепят тима. "Талантът се проявява по много различни начини. Като в "Барселона", където имаме мъжки и женски футболен отбор, както и тимове по баскетбол, хандбал, футзал, хокей. В тях пък си взаимодействат състезатели от различни култури", пише в официалната страница на клуба.

Новите екипи са в продажба в официалния магазин на "Барселона" от днес (4 юни) и вече предизвикаха истински фурор.