на живо

Армен Назарян: Еди вече ме надмина (ВИДЕО)

"Това е по-щастлив момент от онзи, в който спечелих олимпийска титла", каза бащата на европейския шампион Едмонд

Армен Назарян: Еди вече ме надмина (ВИДЕО)

Двукратният олимпийски шампион в борбата Армен Назарян заяви, че синът му Едмонд, станал европейски шампион при мъжете преди дни, вече го е надминал. Еди триумфира в категория до 55 кг на първенството в Рим само на 18 години и 23 дни. Първата европейска титла на баща му е от 1994 г., когато Армен е бил на 20 години.

"Този момент ми е най-щастлив. Дори олимпийската ми титла не беше толкова щастлив момент, колкото, че виждам моя син да прави това, на което ще се зарадва цял свят. Той се бори с воля и характер. Бори се докрай. Не се предава. Като мен. Вече ме надмина. На 18 години стана европейски шампион. Аз почнах от 19 години. Рано е да говорим, но да сме живи и здрави и да няма контузии. Дай Боже да се качи в по-горна категория, олимпийска. И така ще ме надмине. Вълнувам се много, като знам, че той ще ме зарадва и надмине. Такова нещо не съм виждал от много години. Няма значение къде е роден. От цял свят поздравяват и идват да гледат. Цяла зала пляска на младите. Той е младо момче. Преди 10 дни направи 18 и вече надви европейски, световни шампиони. Всички ги мина като нищо. Той вика: "Те ли бяха световни шампиони?", не скри вълнението си Армен Назарян при прибирането в България.

Той и Едмонд бяха посрещнати с венци и бурни аплодисменти на летище "София". Като треньор на българския тим по класическа борба, радостта на Назарян-баща е още по-голяма. Според него, следващата стъпка в развитието на Едмонд трябва да е той да влезе в олимпийска категория.

Снимка: Lap.bg

"Той сега се вълнува. Вика си: "По-добре още 5 срещи да направя, отколкото да говоря по телевизията". И аз бях така, когато се връщах с медали от световни, европейски. Той помни. И той ме е посрещал тук. И сега аз съм щастлив баща, че посрещат шампиона - сина ми. Спокоен съм. Трябва да намерим такива момчета още 3-4. Тогава ще съм спокоен. И да е в олимпийска категория", заяви Армен.