на живо

Армията на децата: Кой ще вика за "Цървена звезда" срещу "Лудогорец"?

Гледайте мача от Лига Европа пряко по bTV Action от 19:00 ч. на 25 ноември

Футболът носи емоции и усещания, които трудно може да намериш другаде. И понякога те увличат. А има и такива фенове, които като че ли са си все опиянени. Като "навиячите" на "Цървена звезда". И в последния мач от груповата фаза на Лига Европа - загубата с 0:1 от "Мидтиланд", те успяха да сътворят скандал.

След последния съдийски сигнал от Северната трибуна заваляха камъни и различни предмети към рефера, но вместо това потърпевш и с пукната глава беше помощник-треньорът на "Звезда" Федерико Панончини. От УЕФА очаквано решиха срещата с "Лудогорец" да се играе без фенове, а белградският клуб да плати солена глоба от 45 000 евро. 

Мача между българския и сръбския шампион може да гледате пряко по bTV Action на 25 ноември от 19:00 ч.

Този акт в опит за превъзпитание на феновете отваря врата за цяло едно ново поколение, което да се докосне до футболната емоция. Защото на стадион "Райко Митич" ("Мала Маракана") в Белград ще има място за... деца до 14 години. Всички желаещи да гледат срещата на живо вече трябва да са изпратили заявките си към клуба. 

На стадиона ще се допускат не само малчугани от футболните школи. Всеки желаещ може да дойде, при това напълно безплатно. 

Възрастни ще могат да присъстват като придружители. На всеки 7 деца трябва да има по един пълнолетен. 

От клуба разясниха в дълго видео, че ще допуснат само родители с организирани групи и няма как да направят изключение. Всеки желаещ, който е успял да събере група от 7 деца, ще получи инструкции на кои места ще бъдат настанени. 

За "Цървена звезда" това няма да е първо такова преживяване. През юли тимът посрещна по същия начин "Кайрат" в мач втория квалификационен кръг за Шампионската лига. Тогава на трибуните имаше 20 000 малчугани, които не спряха да пеят, скачат и подкрепят любимците си по време на победата с 5:0. В следващия мач - срещу "Шериф", по трибуните бяха 15 000 млади запалянковци, за които беше отделен специален сектор.

Дали малките "звездаши" ще донесат успех на тима или "Лудогорец" ще се възползва от ситуацията? Гледайте мача между двата тима пряко по bTV Action на 25 ноември от 19:00 ч.