на живо

Арсен Венгер: Да поема Англия? Защо не?

"Вие очаквате любовната ми история с "Арсенал" да продължи вечно", загатна пред журналисти мениджърът на "артилеристите"

Мениджърът на "Арсенал" - Арсен Венгер, не изключи възможността да поеме английския национален отбор. В момента "Трите лъва" са без селекционер, след като Сам Алърдайс беше отстранен от поста.

Той беше заснет от журналист под прикритие да раздава съвети как да бъде заобиколено правилото за прехвърляне на трансферни права на трети лица. Заради скандалната схема, разкрита от британското издание "Телеграф", от поста си беше отстранен и мениджърът на "Куинс Парк Рейнджърс" Джими Флойд Хаселбанк.

Венгер обаче изрази готовност да се заеме със задачата да води националния тим на страната, след като приключат клубните му ангажименти.

"В момента моят приоритет е да се справя добре тук. "Арсенал" винаги е бил моят клуб. Ако един ден съм свободен, защо не? Сега съм концентриран върху настоящата ми работа", заяви той пред репортери.

Договорът на французина с "артилеристите" изтича в края на сезона. Преди дни той отбеляза своята 20-годишнина начело на "Арсенал".

"Имам страст за играта, но искам да се представяме по-добре. Не знам още колко ще бъда тук. Не изключвам нищо, но вие очаквате любовната история да продължи вечно", загатна специалистът.

Преди това обаче той ще трябва да подготви футболистите си за мачовете от груповата фаза на Шампионската лига срещу "Лудогорец". Българският тим гостува в Лондон на 19 октомври, а срещата ще бъде предавана пряко в каналите на bTV Media Group.