на живо

Арсен Венгер: Трябва ни банка, за да задържим Йозил

Французинът призна, че е трудно да гарантира трофеи на най-добрите си футболисти

Getty Images

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер потвърди, че желанието на Месут Йозил е да остане в тима от Северен Лондон. Мениджърът обаче разкри, че новият контракт на полузащитника ще струва скъпо на клуба. 

Националът на Германия има договор с отбора от "Емирейтс Стейдиъм", който изтича през 2018 г. Той обаче иска да получи удължение на сегашния контракт с подобрено възнаграждение. 

Снимка: Getty Images

"Ако разполагате с банка, обадете ми се - пошегува се Венгер. - Желанието на Месут е да остане в "Арсенал". Висшата лига е изключително конкурентна и е трудно да убедим най-добрите си играчи, че ще печелим трофеи. Не става дума само за пари."

"Топчиите" не са печелили титлата в Англия от 2004 г. насам, а бившият футболист на "Реал" Мадрид е твърдо решен да получи увеличение на заплатата си, която в момента е 130 хиляди британски лири. 

"Когато има нещо конкретно по случая, със сигурност ще го обявим, но за момента ще запазим дискретност. Колкото повече говоря за това, толкова по-силна е позицията на играча в преговорите" завърши французинът. 

В сряда Йозил и компания приемат българския шампион "Лудогорец" на "Емирейтс Стейдиъм", а мачът ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 21:45 ч. Студиото преди двубоя започва в 21 ч.