на живо

"Арсенал" детронира "Манчестър Сити"

С два гола на Пиер-Емерик Обамеянг

Reuters

"Арсенал" ще спори за трофея във ФА Къп. "Артилеристите" шокираха "Манчестър Сити" с 2:0 и се класира за финала в турнира, който е на 1 август на стадион "Уембли" в Лондон. В герой за тима на Микел Артета се превърна Пиер-Емерик Обамеянг, който вкара и двете попадения - в 19-ата и 71-ата минути.

При успех на финала "Арсенал" ще си гарантира участие в турнира Лига Европа през следващия сезон, независимо на кое място ще завърши в първенството. В момента "топчиите" са 10-и два кръга преди края.

Снимка: Reuters

За "Арсенал" това ще бъде 21-о участие във финала за ФА Къп. Клубът е рекордьор по отличия в турнира с 13.

Вторият полуфинал е тази вечер, като един срещу друг се изправят "Манчестър Юнайтед" и "Челси".

Това е втора важна победа за "Арсенал" в рамките на седмица, след като в първенството надигра и новия шампион "Ливърпул".

След края на мача Пеп Гуардиола, който бе победен от доскорошния си помощник Артета, изрази мнение, че "гражданите" са били далеч от обичайното си ниво.

"Не бяхме максимално подготвени и не играхме достатъчно добре. Ако в един полуфинал не си на ниво през цялото време, е напълно възможно да загубиш. Ние също сме хора и понякога не играем добре. А съперникът го направи. Можем само да съжаляваме, че през първото полувреме не се представихме така, както след почивката. Трябваше да променим подхода си в хода на мача, но не успяхме", каза Гуардиола.

"Манчестър Сити" е актуалният носител на трофея. След триумфа в "Карабао Къп" и второто място във Висшата лига, "небесносините" ше се фокусират върху Шампионската лига, където им предстои 1/8-финален реванш срещу "Реал" Мадрид. "Сити" спечели първия мач с 2:1.