на живо

"Арсенал" докосва финала в Лига Европа. "Валенсия" не мисли така

Гледайте реванша между двата тима пряко по bTV Action от 22:00 ч.

"Арсенал" ще стане третият английски тим на финал в европейски клубен турнир. Дали? Май във "Валенсия" не мислят така! Двата отбора ще играят един срещу друг в реванша от полуфиналите в Лига Европа, а мача може да гледате пряко по bTV Action от 22:00 ч. днес (9 май).

След като "Ливърпул" и "Тотнъм" си осигуриха място във финала на Шампионската лига е време да разберем кои два тима ще се борят за титлата в Лига Европа. И уникалното съвпадение и те да са от Англия е напълно възможно. 

"Арсенал" изглежда като сигурен участник във важния мач. В първата сеща преди седмица "артилеристите" постигнаха комфортна победа с 3:1 срещу "Валенсия". Само че, както видяхме в последните дни, обрати на този етап в турнирите хич не са изключени!

Снимка: Reuters

"Валенсия" ще се бори със зъби и нокти, за да зарадва привържениците на своя собствен стадион. Именно "Местая" е мястото, на което "прилепите" са непреодолимо препятствие за английския си опонент. Те печелят срещу "Арсенал" с 1:0 през 2001 г. на четвъртфинал в Шампионската лига и с 2:1 през 2002 г. в груповата фаза на турнира.

"Артилеристите" обаче разчитат на друга статистика - те никога не са отпадали от европейски турнир, когато са имали 2 или повече гола преднина след първия мач. 

Снимка: Reuters

Домакините са в пълна бойна готовност, докато англичаните имат някои проблеми в редиците си и ще трябва да се справят без контузените Аарън Рамзи, Денис Суарес, Ектор Белерин, Дани Уелбек и Роб Холдинг.

Предстои ли ни ново шоу на футболния терен? Ще успеят ли "Арсенал" да добави своя дял към английската доминация в Европа? Или "Валенсия" ще влети на финал? Отговорите тази вечер от 22:00 ч. по bTV Action.