на живо

"Арсенал" и "Ливърпул" не се победиха в зрелищен мач

Обрат за 5 минути и общо 6 гола на "Емиратс"

Getty Images

"Арсенал" и "Ливърпул" откриха 19-ия кръг в английската Висша лига със зрелищно 3:3. Двубоят ще се запомни със светкавичния обрат, който "артилеристите" осъществиха - от 0:2 до 3:2 в рамките само на 5 минути, както и с офанзивния футбол, довел до общо 6 гола.

На "Емиратс" домакините бяха по-активни в началото на срещата, но не успяваха да стигнат до добри възможности за попадение. Стигна се до 26-ата минута, в която Мохамед Салах от "Ливърпул" проби по десния фланг и центрира към Филипе Коутиньо, а той с глава прати топката в мрежата - 0:1.

Снимка: Getty Images

След почивката мърсисайдци сравнително бързо удвоиха аванса си. В 52-ата минута Салах получи хубав пас от Роберто Фирмино и стреля, топката рикошира в Лоран Косчелни и влезе в долния ляв ъгъл - 0:2.

Последва светкавичен обрат от "Арсенал". В рамките само на 5 минути, между 53-ата и 58-ата тимът на Арсен Венгер поведе с 3:2.

Алексис Санчес се разписа с глава от близо, Гранит Джака матира Симон Миньоле с далечен шут, при който белгийският страж се намеси неадекватно, а малко по-късно Месут Йозил изведе "топчиите" напред в резултата, възползвайки се от извеждащ пас на Александър Лаказет.

Снимка: Getty Images

Това обаче не беше всичко. В 71-ата минута Роберто Фирмино възстанови равенството с хубав удар от дистанция.

До края на срещата и двата тима имаха своите шансове, но не успяха да стигнат до трите точки. Най-добрата възможност се откри пред Мохамед Салах. Египтянинът се озова сам срещу четирима футболисти на противника в наказателното полел, отправи удар и уцели външата страна на мрежата.

След зрелищното равенство на "Емиратс" "Арсенал" остава пети с 34 точки, а "Ливърпул" четвърти с една повече.

Снимка: Getty Images

Тагове:

@