на живо

Арсенал изхвърли Юнайтед от турнира за Купата на Англия

Арсенал спечели с 2:1 на Олд Трафърд

Арсенал се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Англия след драматичен успех с 2:1 при гостуването на Манчестър Юнайтед. Почти 75 хиляди изгледаха срещата, сред които беше и бившия наставник на домакините Алекс Фергюсън. 

Двамата мениджъри Луис Ван Гаал и Арсен Венгер избраха следните стартови състави. 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Рохо, Шоу, Блинд, Ерера, Ди Мария, Фелайни, Йънг, Рууни

Арсенал: Шчесни, Белерин, Мертезакер, Кошчелни, Монреал, Кокюлин, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Йозил, Санчес, Уелбек

Гостите от Лондон откриха резултата в средата на първото полувреме, когато испанеца Начо Монреал беше точен на Олд Трафърд. Това беше първия негов гол в турнира, но радостта на Арсенал не трая дълго.

 

 Само 3 минути по-късно Уейн Рууни с глава изравни след центриране на Анхел ди Мария. Рууни изпревари Кошчелни и не сгреши за 1:1. Това беше 14-ти гол на нападателя срещу Арсенал като капитана на английския национален отбор все още не е печелил трофея. 

 

Малко преди почивката Ди Мария пропусна да даде аванс на "червените дяволи" като удара му беше спасен от вратаря на Арсенал.

Майкъл Карик и Фил Джоунс изеннадващо влязоха в игра за Юнайтед още в началото на  второто полувреме. В 60-та минута отново Ди Мария беше близо до гола, но в ответната атака Дани Уелбек наказа бившия си тим и Арсенал поведе с 2:1. Антонио Валенсия сгреши и не върна добре топката към Давид Де Хеа, Уелбек я открадна и без проблеми реализира. Това беше осмо попадение за нападателя с екипа на Арсенал след трансфера му от Манчестър Юнайтед. 

 

Съдията можеше да изгони Белерин от състава на Арсенал, а Крис Смолинг направи фрапантен пропуск от границата на наказателното поле и не успя да изравни. 

Янузай беше последния коз на Луис Ван Гаал като холандеца предпочете този вариант пред пускането в игра на Радамел Фалкао. Давид Де Хеа спаси по невероятен начин удар на Санти Касорла и запази надеждите на "червените дяволи" поне за преиграване. 

В 76-та минута съдията изгони Анхел Ди Мария, който получи пресилен жълт картон за симулация, но впоследствие си позволи да посегне към рефера и той моментално го отстрани от игра. 

 

5 минути по-късно Янузай поиска дузпа, но вместо това получи жълт картон за симулация. До края на срещата нов гол не падна и така Арсенал продължава напред в турнира за сметка на Манчестър Юнайтед.