на живо

"Арсенал", "Милан" и "Атлетико" дебнат "Лудогорец" в жребия

Шампионите на България ще научат днес името на своя съперник от 1/16-финалите в Лига Европа

Lap.bg

Час след като станат ясни първите двойки от елиминациите в Шампионската лига, българският първенец "Лудогорец" ще впери поглед в екрана, за да научи името на съперника си за 1/16-финалите в Лига Европа.

Разградчани ще участват в елиминациите на втория по сила европейски клубен турнир за трети път в историята си, след като завършиха на второ място в група с "Брага", "Истанбул ББ" и "Хофенхайм".

През 2014 г. те достигнаха до 1/8-финал, а през миналия сезон до 1/16-финал след като завършиха трети в групите на Шампионската лига.

"Лудогорец" ще бъде във втората урна на непоставените, както и всички отбори, завършили на второ място в групите и 4 от пристигащите от Шампионска лига тимове, които имат по-малко спечелени точки.

Поставени и съответно евентуални съперници на "орлите" ще са победителите в групите и четирите тима от Шампионска лига с най-много спечелени точки. Сред тях личат имена на европейски грандове като "Милан", "Арсенал" и "Атлетико" Мадрид.

Група на поставените: ЦСКА Москва, "Атлетико" Мадрид, "Лайпциг", "Спортинг" Лисабон, "Виляреал", "Брага", "Динамо" Киев, "Милан", "Лацио", "Аталанта", "Локомотив" Москва, "Aрсенал", "Виктория" Пилзен, "Атлетик" Билбао, "Зенит" и "Залцбург"

Група на непоставените: "Лудогорец", "Спартак" Москва, "Наполи", "Селтик", "Борусия" Дортмунд, "Астана", "Партизан", АЕК, "Лион", "Копенхаген", "Стяуа", "Цървена звезда", "Йостерсунд", "Ница", "Реал" Сосиедад и "Олимпик" Марсилия

Двойка не могат да формират отбори от една страна или такива, играли в една и съща група. Така че "Лудогорец" не може да играе отново срещу "Брага" на този етап от турнира.

Първите среща ще са на 15 февруари, а реваншите на 22 февруари 2018 г.