на живо

Арсенал не иска Европейска Суперлига

В Лондон се е провела тайна среща на водещите клубове в Англия

Getty Images/Guliver Photos

Лондонският клуб Арсенал обяви, че е против създаването на Европейска футболна Суперлига след като е минала срещата с останалите отбори от Премиършип и се е дискутирало евентуалното напускане на местното първенство.

Водещи ръководители, изпълнителни директори на Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити бяха фотографирани в момент, когато напускат хотел в Лондон, в който според вестник "Сън" се е провела секретна среща.

Срещата е била организирана от компанията, която е собственост на Стивън Рос- могъщ американски бизнесмен, който притежава клуба по американски футбол Маями Долфинс. Същата компания организира и турнетата на английските отбори в Северна Америка по време на лятната пауза.

От Арсенал заявиха, че клубовете не са се събирали на срещата, за да искат промени във Висшата лига на Англия или пък за да създават единна Европейска Суперлига по футбол. От клуба от Северен Лондон заявиха, че "са категорично против всякаква идея за напускане на Висшата лига".

Европейската клубна асоциация, в чието съвещание участваше и Арсенал, на последната си среща е провела дискусии относно създаването на нов турнир между големите клубове, който да бъде предложен на УЕФА.