на живо

"Арсенал" отне капитанската лента на Обамеянг

Нападателят е оставен извън групата за следващия мач на "артилеристите"

Английският елитен "Арсенал" отне капитанската лента на Пиер-Емерик Обамеянг. Клубът използва официалния си сайт, за да обяви новината, като се посочва, че наказанието е заради системно нарушаване на дисциплинарния правилник. Нападателят е оставен извън групата за шампионатното гостуване на "Саутхемптън" от 17-ия кръг на Висшата лига.

"Oчакваме всички наши играчи, особено капитанът, да спазват правилата и поставените стандарти, за които сме се договорили. Оставаме фокусирани върху утрешния двубой", написаха "артилеристите".

Според британските медии, провинението на 32-годишния футболист се състои в това, че пропуснал тренировка, за да отскочи до Барселона и да си направи татуировка. Информацията обаче все още не е потвърдена.

През настоящия сезон Обамеянг има 7 гола и 2 асистенции в 15 мача за "Арсенал" във всички турнири. Регресът в представянето му е видим - 15 гола и 4 асистенции в 39 двубоя от предходната кампания - спрямо 29 гола и 3 асистенции в 44 срещи през сезон 2019/2020.

На Острова смятат, че дните на Обамеянг в "Арсенал" са преброени и той може да напусне "Емиратс Стейдиъм" още през зимния трансферен прозорец. Интерес към него проявява испанският гранд "Барселона".