на живо

"Арсенал" отново играе с настроение, не пожали "Уотфорд"

"Артилеристите" достигнаха котата от 1000 гола като домакин

Getty Images

"Арсенал" стана вторият отбор в историята на Висшата лига, който достигна котата от 1000 гола като домакин, след като се наложи с 3:0 над "Уотфорд" в мач от 30-ия кръг.

Автор на историческия гол, вкарал "артилеристите" в една група с "Манчестър Юнайтед", стана бранителят Шкодран Мустафи, който бе точен в осмата минута. Германският национал откри резултата с глава, след като засече центриране от фаул на Месут Йозил.

Срещата се запомни и със суха мрежа №200 на Петър Чех във Висшата лига.

След като през седмицата записаха успех с 2:0 над "Милан", играчите на Арсен Венгер показаха добра игра и приповдигнато настроение и срещу "стършелите". 

Мачът на "Емиратс" започна с натиск на домакините и те откриха резултата още в 8-ата минута. Месут Йозил центрира топката след фаул, а Мустафи надскочи защитниците на "Уотфорд" и вкара с глава за 1:0.

Снимка: Getty Images

В 26-ата минута гостите бяха близо до изравняване. Първо удар на Ришарлисон бе отразен от Петър Чех. След това топката се озова в краката на Перейра, който обаче от близка дистанция не успя да намери очертанията на вратата.

До края на първото полувреме Йозил и Пиер-Емерик Обамеянг имаха шансове да увеличат преднината на "топчиите", но нов гол не падна.

Снимка: Getty Images

В началото на втората част "стършелите" опитаха се да върнат в мача, но вместо това изостанаха още повече. Комбинация между Хенрих Мхитарян и Обамеянг доведе до третото попадение на габонеца във Висшата лига - 2:0.

Няколко минути по–късно Перейра бе повален в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за "Уотфорд". Капитанът на гостите Трой Дийни пропусна от бялата точка след отлично спасяване на Чех.

Снимка: Getty Images

Крайният резултат 3:0 бе оформен в 77-та минута. Точен бе Мхитарян след асистенция на Обамеянг. За арменеца това бе първи гол на "Емиратс" с екипа на "артилеристите' и втори пореден след този срещу "Милан" в четвъртък в осминафиналите на Лига Европа.

С победата "Арсенал" прекъсна серията си от три поредни загуби във Висшата лига. "Топчиите" остават на 6-ата позиция с 48 точки, на 8 от петия "Челси" и на 10 точки от четвъртото място на "Тотнъм.

"Уотфорд" пък бе изпреварен от "Евертън" и вече заема 10-ото място в класирането с 36 точки.