на живо

"Арсенал" подгря за "Лудогорец" с разгромна победа

"Артилеристите" победиха "Съндърланд" с 4:1

Facebook

"Арсенал" победи като гост "Съндърланд" с 4:1 в среща от 10-тия кръг на английската Висша лига.

Мачът беше последна проверка за тима на Арсен Венгер преди "топчийте" да се отправят към София за двубоя с "Лудогорец" от груповата фаза на Шампионската лига. Срещата е във вторник 1 ноември и ще бъде предавана пряко по bTV Action от 21:00 ч.

За "Арсенал" в стартовите 11 имаше само две промени. Вместо Начо Монреал и Тио Уолкът, които имат леки контузии, започнаха Киърън Гибс и Алекс Окслейд-Чембърлейн. На скамейката за лондонския тим бяха Оливие Жиру и Аарън Рамзи, които вече са възстановени от травмите си.

Резултатът откри Алексис Санчес в 19-та минута. Голът падна след центриране на Чембърлейн отдясно.

При резултат 1:0 за "Арсенал" завърши първото полувреме на мача.

Домакините изравниха след отсъдена дузпа срещу Уатмор. Футболистът на "Съндърланд" се откъсна в наказателното поле на "топчийте", но се препъна в ръката на Петър Чех. Автор на гола стана Джърмейн Дефоу.

Гостите наложиха своето темпо до края на срещата и успяха да вкарат три безответни попадения.

Оливие Жиру, който влезе като резерва, направи резултата 2:1 в 71-та минута, а пет по-късно записа и второ попадение на сметката си.

Крайното 4:1 оформи Алексис Санчес с второто си попадение.

С трите точки "Арсенал" оглавиха класирането в Англия.

Възпитаниците на Венгер обаче ще трябва да се пренастроят на вълна "Шампионска лига". Грандът от Острова гостува на "Лудогорец" на 1 ноември от 21:45 ч.. Мачът и студиото преди него от 21:00 може да гледате пряко по bTV Action.