на живо

"Арсенал" прегази "Милан" и продължава да мечтае (ВИДЕО)

"Артилеристите" спечелиха реванша на "Емиратс" с 3:1

Reuters

"Арсенал" спечели с 3:1 домакинството си на "Милан" в мач-реванш от 1/8-финалите в Лига Европа и подпечата мястото си в топ 8 на турнира. "Артилеристите" се наложиха с 2:0 в първия двубой на "Сан Сиро" и така с общ резултат 5:1 продължават да мечтая за трофея, който ще им осигури директно място в групите на Шампионска лига догодина.

Отборът на "Милан", който изоставаше с два гола след първия сблъсък в Италия, можеше да открие резултата още в първата минута, но Андре Силва пропусна.

Именно "росонерите" откриха резултата след малко повече от половин час игра. Автор на попадението стана Хакан Чалханоглу, който не остави шансове на Давид Оспина с удар извън наказателното поле.

Непосредствено след това за "Арсенал" беше отсъдена спорна дузпа, след като Дани Уелбек се строполи на тревата. Именно Уелбек отбеляза за 1:1, след точно изпълнение от бялата точка.

В 71-ата минута "Арсенал" на практика си осигури участие в следващта фаза на турнира. Гранит Джака стреля, Донарума не се намеси по най-добрия начин и трябваше да вади топката от вратата си за втори път.

В 86-ата минута Дани Уелбек вкара втория си гол в мача, оформяйки крайния резултат - 3:1.