на живо

"Арсенал" рухна на "Гудисън Парк", "Борнемут" взе скалпа и на шампиона "Лестър"

Интересни първи два мача от 16-ия кръг на Висшата лига

"Арсенал" допусна първо поражение от началото на сезона във Висшата лига. "Артилеристите" загубиха гостуването си на "Евертън" с 1:2.

Тази вечер, на "Гудисън Парк", "Арсенал" беше по-активният тим през първата част, но откри резултата с известна доза късмет. Попадението отбеляза Алексис Санчес в 20'. Чилиецът изпълни пряк свободен удар, топката рикошира от Ашли Уилямс и влетя в мрежата зад безпомощния Маартен Стекеленбург - 0:1.

"Евертън" успя да изравни в 44', когато Шеймъс Колман засече отлично центриране на Лейтън Бейнс - 1:1.

Второто полувреме беше сравнително равностойно, като в отделни периоди от него "Арсенал" контролираше играта, но тимът на Арсенал Венгер не успяваше да стигне до чисто голово положение пред вратата на домакините.

В 54' най-близо до попадение беше Месут Йозил, който получи хубав пас от Алексис Санчес, но, останал непокрит в пеналта, стреля неточно.

В края на срещата "Евертън" осъществи лек натиск и стигна до два поредни ъглови удара пред вратата на гостите. При първия Фил Ягиелка стреля коварно и накара Петър Чех да показва класа, а при втория Ашли Уилямс се извиси и с глава прави топката в горния десен ъгъл, оформяйки крайния резултат: "Евертън" - "Арсенал" 2:1.

За уелския национал това бе дебютен гол със "синия" екип. Любопитното е, че той се разписа във вратата на "Арсенал" и през миналия сезон, когато играеше за "Суонзи".

Иначе в добавеното време "карамелите" останаха с човек по-малко, тъй като на Ягиелка беше показан втори жълт, респективно червен картон. Възпитаниците на Роналд Куман трябваше и да чистят топката от голлинията в самия край на двубоя, но все пак се поздравиха с трите точки.

Победата позволи на "Евертън" да се изкачи на седмо място във временното класиране с актив от 23 точки. "Арсенал" пък прекъсна серията си от 14 поредни мача без загуба в първенството и остава втори с 34 точки, три по-малко от лидера "Челси", който утре гостува на "Съндърланд".

В друг мач от кръга шампионът "Лестър" загуби от "Борнемут" с 0:1. 

"Лисиците" не показаха нищо от играта, с която победиха "Манчестър Сити" с 4:2 в предишния кръг. 

Единственото попадение в двубоя на "Виталити Стейдиъм" падна в 34'. Негов автор стана Марк Пю.

С успеха "черешките" на Еди Хоу вече са осми с актив от 21 точки. "Лестър" пък заема незавидното 16-о място с 16 точки, само на 4 над зоната на изпадащите. Всички отбори под тима на Клаудио Раниери обаче са с мач по-малко.