на живо

"Арсенал" се разправи с "Базел" за 26 минути (ВИДЕО)

"Артилеристите" пожалиха съперника, побеждавайки го само с 2:0

Един от съперниците на "Лудогорец" в група А на Шампионската лига - Арсенал, записа първа победа в турнира този сезон. "Артилеристите" победиха "Базел" с 2:0 на своя "Емирейтс Стейдиъм".

"Арсенал" контролираше събитията на терена още от началните минути на мача. Тимът на Арсен Венгер поведе още в 7', когато Алексис Санчес овладя в наказателното поле на швейцарците, центрира перфектно към Тио Уолкът, и последният с глава направи резултата 1:0.

Попадението съвсем разстрои играта на гостите, които не спираха да допускат грешки в отбрана. Стигна се до 26', в която Санчес и Уолкът повториха упражнението. Английският национал отбеляза втория си гол в мач, възползвайки се от нова отлична асистенция на чилиеца.

След почивката съотношението на силите не се промени, а "Базел" се добра до първата си по-сериозна голова възможност чак в 64'. Биркир Бярнасон бе най-съобразителен при една отбита топка и отправи силен, но неточен удар.

До края на срещата "Арсенал" можеше да направи успеха си класически. С пропуски обаче се "отчетоха" Алексис Санчес и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

С тази победа лондончани събраха 4 точки в актива си и делят първото място с ПСЖ, който надви "Лудогорец" с 3:1 на стадион "Васил Левски".