на живо

Арсенал се самоуби срещу Олимпиакос. Остава на дъното на групата (ВИДЕО)

3-2 за гърците на "Емирейтс"

Арсенал се самоуби срещу Олимпиакос. Остава на дъното на групата (ВИДЕО)

Олимпиакос победи Арсенал с 3-2 насред Лондон в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. По този начин гръцкия тим спечели първи три точки в актива си и закотви "топчиите" на последното място.

Арсенал започна силно двубоя и владееше топката през огромен процент от времето. С изключение на две бързи атаки, завършени с удари на Окслейд-Чембърлейн и Уолкот обаче опасните положения липсваха.

Олимпиакос се възползва от шанса си в 33-тата минута. Фелипе Пардо получи топката от корнер на дъгата на наказателното поле. Колумбиецът стреля и след рикошет топката излъга вратаря Оспина и влезе в мрежата за 0-1.

Арсенал реагира светкавично. Само 2 минути по-късно Санчес намери Уолкот в наказателното поле и англичанинът изравни. В 40-та минута дойде най-спорното положение в мача. След корнер за Олимпиакос вратарят Оспина изпусна топката около голлинията. Съдията прецени, че тя е преминала изцяло и посочи центъра - 1:2 за гърците.

Лондончани натиснаха от началото на второто полувреме, но съперникът се защитаваше самоотвержено. Стигна се до ситуация, в която вратарят Роберто спаси удар на Мертезакер, а миг след това играч трябваше да чисти от голлинията след шут на Касорла.

Все пак в 65-та минута Алексис Санчес с глава направи резултата 2:2 след добро подаване на Уолкот.

И вместо да има психологическото предимство до края, отборът на Арсенал подари на Олимпиакос трети гол. Цялата защита на червено-белите изгледа отблизо как гостите влизат в наказателното им поле. Пардо подаде към Финбогасон, който под "зоркия" поглед на Мертезакер чукна топката във вратата за нов аванс на Олимпиакос.

До края на мача се игра пред наказателното поле на гостите, но вратарят им Роберто Хименес спаси опасни удари на Месут Йозил и на два пъти на Санти Касорла.

Така Олимпиакос спечели за първи път на английска земя от 13-ия опит, докато Арсенал остава с много тънки шансове за продължаване напред от групата си, след като загуби първите си 2 мача от Динамо Загреб и от гръцкия шампион. На хората на Венгер предстоят два мача с Байерн Мюнхен.