на живо

"Арсенал" стъпи накриво на рождения ден на Венгер

Лондончани се изкачиха на първото място във временното класиране, въпреки равенството

Getty Images

Отборът на "Арсенал" завърши при резултат 0:0 с гостуващия тим на "Мидълзбро" в мач от 9-тия кръг на Висшата лига. Тимът на Айтор Каранка може да съжалява повече за изпуснатите три точки, тъй като пред тях се откриха по-добрите възможности в двубоя. 

Домакините очаквано започнаха по-активно, но играчите от "Ривърсайд" се бяха затворили добре и не допуснаха нищо по-опасно пред вратата на Валдес. В 20-ата минута гостите организираха страхотна контра, при която Траоре излезе очи в очи с Чех, но стражът спаси с крак. Минута след това Гастон Рамирез нацели гредата след много добро изпълнение на пряк свободен удар.

Снимка: Getty Images

В 33-ата минута Чех отново трябваше да спасява тима си. Този път отбраната на "топчиите" изпусна Рамирес, който стреля с глава от близо, но чешкият страж спаси. В самия край на първата част малко не достигна на Йозил да засече прострелно центриране на Уолкот и да открие резултата.

Второто полувреме започна по идентичен начин. В 59-ата минута Чех за трети път спаси Арсенал, след като Траоре проби на скорост и стреля остро по диагонала, но вратарят изби.

Снимка: Getty Images

В 66-ата минута Алексис Санчес бе изведен зад отбраната на "Боро", но стреля слабо и Валдес улови. В самия край пък Косиелни се намеси много добре в собственото си наказателно поле, след като се хвърли на шпагат и отне топката от нахлуващия на скорост Негредо.

"Арсенал" излезе на първо място с 20 точки, но по-късно "Ливърпул" има шанс да измести "топчиите" от върха. Утре пък играе "Манчестър Сити", който също може да се върне на челото. 

"Артилеристите" ще гостуват на стадион "Васил Левски", където ще се изправят срещу българския шампион "Лудогорец". Срещата ще може да наблюдавате в ефира на bTV Action на 1-ви ноември от 21:45 часа.