на живо

"Арсенал" уволни... динозавъра си

"Артилеристите" съкращават разходи заради финансови затруднения

Getty Images

Пандемията от коронавирус, принудителната пауза в мачовете, както и липсата на публика по трибуните се отразиха тежко на финансовото състояние на част от футболните клубове. Редица отбори в Англия прибягнаха до съкращения на персонала.

В "Арсенал" например се разделиха с цял... динозавър. Тимът от Лондон вече няма да разчита на своя талисман - зелен динозавър. Въпросният "Топчиозавър" или "Артилериозавър" служи вярно на тима от 1993 г. насам. Той присъства на всички домакински мачове на тима, а по време на пандемията в социалните мрежи забавляваше феновете със снимки от дома си и се включваше в няколко видео-разговора с фенове.

 
 
 
View this post on Instagram

Sad when my Arsenal bedding has to go in the wash . #Washing #Bedding #Arsenal #COYG #Gooners

A post shared by Gunnersaurus (@officialgunnersaurus) on

Всъщност зад зелената маска седи Джери Куи. Преди да стане зелен динозавър, той е страстен почитател на "Арсенал". От 1963 г. насам той не пропуска гостуване и домакинство на любимците си. Дори пропуска сватбата на брат си, за да може да е на стадиона. 

Снимка: Getty Images

За жалост Куи попада сред 55-имата служители, с които "Арсенал" ще се раздели.

Новината за уволнението на динозавъра предизвика острото негодувание на привържениците. Феновете припомнят, че, докато работници с доста по-ниски заплати биват гонени от клуба, всяка седмица от касата на клуба към Месут Йозил отивам 350 хил. паунда. Въпреки че футболистът не играл от края на юни насам.

Снимка: Getty Images