на живо

"Арсенал" загуби като домакин и отпадна от Купата на лигата

"Артилеристите" паднаха от "Саутхемптън", Йозил и Санчес не взеха участие

"Саутхемптън" се наложи с 2:0 при гостуването си на "Арсенал" на стадион "Емиратс" в мач от 1/4-финалите от турнира за Купата на лигата. Жорди Класи и Райън Бертранд отбелязаха двете попадения за тима от южния бряг през първото полувреме.

Срещата започна с минута мълчание за жертвите от самолетната катастрофа в Колумбия, отнела живота на 71 души, включително и почти целия отбор на бразилския тим "Шапекоензе". 

Арсен Венгер не заложи на най-добрия си състав за днешната среща и това си пролича още в началните минути на мача.

"Саутхемптън" успя да поведе в резултата в 13-ата минута, когато Жорди Класи се възползва от грешка в защитата на "Арсенал" и простреля вратаря Емилиано Мартинес.

След гола "артилеристите" взеха контрол над мача и на няколко пъти новото попълнение в тима Лукас Перес бе близо до изравнителен гол.

Въпреки превъзходството на лондончани, "светците" бяха тези, които стигнаха до второ попадение. Левият бек на гостите Райън Бертранд се оказа най-съобразителен и реализира от границата на наказателното поле за 0:2.

Втората част започна добре за двукратния шампион в турнира и в 50-ата минута Аарън Рамзи бе оставен сам срещу Фрейзър Форстър, но се забави и бе застигнат от Харисън Рийд. 

В 62-ата минута Гранит Джака шутира от дистанция, но право в ръцете на Форстър. Най-добрият шанс за "Арсенал" се откри пред Чембърлейн в 82-ата минута, но ударът му премина далеч над гредата. Само 2 минути по-късно пък Мая Йошида трябваше да изчиства от голлинията след нов удар на Чембърлейн.

Това бе трета поредна домакинска загуба за "артилеристите" в този турнир, докато "Саутхемптън" продължава да показва добри игри под ръководството на новия мениджър Клод Пюел.