на живо

Арсенал с трудна победа над Лестър

"Лисиците" запазват лидерската си позиция в първенството

БГНЕС

Арсенал измъкна драматично победата в дербито на 26-ия кръг във Висшата лига срещу Лестър, след като стигна до успех с 2:1 с гол на Дани Уелбек в добавеното време.

"Лисиците" остават обаче на върха в класирането с 53 точки, след като днес инкасираха третата си загуба за сезона. Арсенал се доближи на 2 от тях, като има 51. По-късно днес Тотнъм, който е 3-и с 48, гостува на Манчестър Сити.

Уелбек не беше играл от април насам, като се появи на терена в 83-ата минута на мястото на Алекс Окслейд-Чембърлейн и се разписа с глава след центриране на Месут Йозил от фаул в 5-ата минута на добавеното време.

Лестър останаха десет души на терена заради червения картон на защитника Дани Симпсън, който напусна в 54-ата минута. В този момент резултатът беше 1:0 в тяхна полза след точно изпълнена дузпа от Джейми Варди в 45-ата минута, която той сам си изработи. Той нахлу на скорост в наказателното поле, където беше препънат от Начо Монреал и съдията Мартин Аткинсън посочи 11-те метра.

Мениджърът на гостите Клаудио Раниери извади партньора на Варди в атаката- Рияд Марез и пусна полския ляв бек Марчин Василевски. Това обаче не им помогна и те изпуснаха мача.

В 70-ата минута Тио Уолкът изравни от близко разстояние, след като Оливие Жиру му асистира с глава. В последните 15 минути на мача пред вратаря Каспер Шмайхел се изви истинска вихрушка, но гостите рухнаха буквално в последната секунда на двубоя.
По-добрите възможности за Лестър бяха преди почивката, като в 26-ата минута Варди с глава принуди Петер Чех да прави виртуозно спасяване, а малко по-късно чешкият ветеран на вратата на лондончани изби удар на Шинджи Оказаки.