на живо

Артьом Дзюба: Феновете трябва да бъдат по-разумни

Леонид Слуцкий: Английските фенове нарушиха всички норми на етиката по време на химна на Русия

Нападателят на руския национален отбор Артьом Дзюба коментира, че условна дисквалификация на "Сборная" от Евро 2016 при нови изстъпления на руски привърженици притеснява играчите на тима.

"Да хвърляш ракети е от миналия век, трябва да се отървем от това. Вече има предупреждение към нас и затова феновете трябва да бъдат по-разумни", каза Дзюба.

Английските фенове нарушиха всички норми на етиката по време на химна на Русия преди мача между двата отбора от Евро 2016. Това каза селекционерът на Русия Леонид Слуцкий на пресконференция.

"Ние не знаем какво се случва по улиците, но когато по време на руския национален химн се освирква това е грубо нарушение на етичните норми", заяви Слуцкий.

"Сигурни сме, че феновете ни няма да дадат повод на УЕФА да изключи отбора. Публично ги помолихме да спазват френските закони."

"Не искаме политиката да бъде намесвана във футбола. Всички фенове по целия свят са едни и същи. Повечето от тях идват да гледат футбол, друга част - за да създават проблеми", завърши селекционерът на Русия.

Тагове:

русия евро 2016