на живо

Аржентина и Бразилия не можаха да се победят

Getty Images

Отборите на Аржентина и Бразили завършиха 1:1 в среща от третия кръг на квалификаиите за Мондиал 2018 в зона КОНМЕБОЛ. Мачат в Буенос Айрес започна с минута мълчание в памет на жертвите от терористичните атаки в Париж. Двубоят трябваше да се изигре в четвъртък, но бе отложен с 24 часа заради лошото състояние на терена, следствие от проливния дъжд, който се изля над града.

Аржентина доминираше през по-голяма част от двубоя, въпреки че играеше без контузените Лионел Меси, Серхио Агуеро и Карлос Тевез. Домакините откриха в 34-ата минута с гол на Есекиел Лавеци минута, след като получи отличен пас от Гонсало Игуаин, а Евер Банега уцели гредата в началото на втората част. В 58-ата минута Дъглас Коща също нацели гредата след удар с глава, но топката попадна в Лукас Лима, който я прати в мрежата за 1:1. В 88-ата минута гостите остана с човек по-малко, след като Давид Луис бе изгонен.

 

След поделената точка Бразилия е на четвърто място в класирането от 10 отбора с 4 точки актив, докато Аржентина остава без победа от началото на квалификациите и е на предпоследната позиция с 2 точки. 

 

Еквадор е начело в подреждането с пълен актив от 9 точки, пред Чили със 7 точки, Уругвай с 6 точки и други. Първите четири отбора в групата се класират директно за Мондиал 2018 в Русия. Петият ще играе бараж с тим от зона Океания.