на живо

Аржентина нанесе първа загуба на България

Тази вечер "лъвовете" се изправят срещу Португалия

БФВ

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби с 0:3 (16:25, 21:25, 23:25) от Аржентина във втория си мач от Лигата на нациите. 

След страхотното начало и победата над Канада с 3:1 в първия си мач вчера, тази нощ момчетата на Силвано Пранди паднаха от домакините в срещата, играна в зала "Аконкагуа Арена" в град Мендоса.

Волейболистите на Аржентина започнаха отлично, докато България бе колеблива на старта. Домакините поведоха с 8:3, а второто техническо прекъсване дойде при 16:12 в тяхна полза. Разликата в полза на съперника се увеличи на 19:12 и Аржентина спечели безпрепятствено първия гейм.

Втората част бе равностойна до 13:13. Грешки в играта на България доведоха до аванс в полза на съперника и "гаучосите" поведоха с 16:13. Домакините продължиха да натискат, като увеличиха преднината си за 21:17. Независимо от предприетите промени от страна на Силвано Пранди аржентинците устояха на всички опити за обрат и затвориха без проблеми и втория гейм в своя полза при 25:21.

Снимка: БФВ

Третата част започна с 5:1 в полза на България, но първото техническо прекъсване дойде при 8:6 в наша полза. Съперникът стопи пасива си и последва равностойна игра. Второто техническо прекъсване отново дойде при 2 точки разлика за България 16:14, като националите ни продължиха да диктуват играта. Аржентинците обаче не се предадоха и изравниха при 22:22, което накара Пранди да вземе почивка. Последва контра на Франки и 23:22 за "гаучосите". В крайна сметка Аржентина спечели гейма с 25:23 след атака на Бруно Лима и грешка на българите, а с това и мача с 3:0 гейма.

Най-резултатен за българския състав бе Николай Учиков с 13 точки. Розалин и Николай Пенчеви завършиха с 10 точки.

Най-ефективен за победата на Аржентина бе Бруно Лима с 15 точки.

Тази вечер от 22.10 ч. българско време "лъвовете" ще се изправят срещу Португалия.