на живо

Аржентина отмени контрола заради заплахи към Меси

Приятелската среща с Израел няма да се състои

Getty Images

Аржентинският национален отбор няма да играе контролна среща с Израел, както бе предвидено в програмата за подготовка на тима за предстоящото световно първенство в Русия. Това съобщиха от посолството на Израел в Аржентина. 

Причината за отменената дългоочаквана среща са заплахите от палестинска страна срещу Лионел Меси и компания. 

Когато контролата бе насрочена, Палестинската футболна асоциация призова тя да не се играе или футболистите на Аржентина да излязат с протестни фланелки заради конфликта между двете страни, който в последните дни отново бушува с пълна сила.

След липсата на отговор от гаучосите, в социалните мрежи се появиха няколко клипа, на които се вижда как палестинци горят фланелки на Лионел Меси.

Новината, че на 9 юни мач няма да има бе посрещната от палестинска страна с одобрение. 

"Ценностите, морала и спорта постигнаха победа днес. Аржентина показа червен картон на Израел. Това означава, че те осъзнават, че няма нищо приятелско в тази страна", коментираха от палестинска страна.

Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли все пак държи футболистите му да изиграят още един мач преди да заминат за Русия. На световното първенство гаучосите ще играят в една група с Исландия, Хърватия и Нигерия.