на живо

Асен Григоров: След завръщането си Пиронкова играе по-зрял и чист тенис

Журналистът смята, че 32-годишната пловдивчанка е подготвена за мача си със Серина Уилямс

Цветана Пиронкова вече играе един по-зрял и подготвен тактически и психически тенис. Такова мнение изрази журналистът Асен Григоров в студиото на "Тази сутрин" по bTV. 

Според тенис специалиста, за времето, в което пловдивчанката бе извън кортовете, е успяла да осмисли играта си.

"Моята преценка във връзка с 3-годишното й отсъствие е, че за годините, в които не игра, целият опит е минал през главата й и е бил осмислен. Тя вече е зрял, подготвен тактически и и психически тенисист".

Относно характера на бившата 31-а в света, Григоров реши да разкаже една случка от миналата година.

"Цветана е изключително скромно момиче в най-добрия смисъл на тази дума. През февруари 2019-а, когато беше АТП турнира в София, тя си беше наела един щанд в "Арена Армеец" и лично стоеше там да си продава дрехите. Нямаше никаква звездомания, говореше си с абсолютно всеки."

За предстоящия труден мач от 1/4-финалите срещу Серина Уилямс, той коментира: "Цветана няма да има никакви проблеми с характера си. Подготвена е. Чисто удря и чисто мисли. Направи няколко страхотни мача, в центъра е на световните медии. Всичко живо пише за нея в момента."

"Спортно-технически Серина има предимство, но пък Цветана беше най-ефективно сервиращата в турнира. Серина води една борба с историята. С една австралийска тенисистка Маргарет Корт. От няколко години всички очакват Серина да я изравни, но ще видим дали напрежението няма да й повлияе. Вероятно тя ще бъде по-изнервената тенисистка тази вечер.", добави Асен Григоров.

Пиронкова е за първи път на 1/4-финал на US Open. Ако се справи с бившата номер 1, на 1/2-финалите ще играе срещу победителката от мача между Виктория Азаренка и Елизе Мертенс.